All posts in Samenwerkingsverbanden

Twitter en meer

  • Nu bezig in het boek Wolk777 van Blauwhof en Verbaan. Het is een met vaart geschreven boek over macro economie en de rol van crisis daarin. Inmiddels heb ik het boek uit. Het geeft een mooi en fascinerend inzicht in een economie waarin geld verdienen met geld het enige doel is. Op bepaalde momenten scheert het boek langs de bouw- en vastgoedsector die bijna net zo erg gebaseerd zijn op eeuwige groei. (zoals de zogenaamd eeuwig stijgende huizenprijzen). Dat moet anders. Maar hoe? In ieder geval niet als in Florida (de staat waar iedereen makelaar is), waar niet alleen de economie ingestort is, maar ook de overheid, want die was / is afhankelijk van groei en migratie van mensen naar de staat toe. Nu er meer mensen weggaan dan er bij komen stort alles is en is er geen geld meer voor de elementaire diensten als brandweer en politie. Hele wijken zijn spookstad geworden.
  • OMA naast Den Haag Centraal: Volgens de stukken wilde B&W wel wat tientallen miljoenen investeren in het project, maar de raad dus niet. #
  • ontwikkelaar Eurocommerce wil OMA gebouw den haag alleen bouwen als gemeente 12500 m2 afneemt als er binnen een jaar geen andere huurder is. De gemeenteraad is ook niet op haar achterhoofd gevallen. Nu ja zeggen tegen deze financiele constructie kost tientallen miljoenen waarvan het terugverdienen wel ingecalculeerd is maar hoogst onzeker, want afhankelijk van de markt. En dat alles om 1,4 miljoen rijkssubsidie te krijgen (maar dan moet wel voor 1 mei de eerste werkzaamheden starten.).Norder wilde de gemeente wel 1/9 van het gebouw laten kopen om daar in et ergste geval wat gemeentediensten in onder te brengen. Nadat het natuurlijk voor 10 miljoen turnkey is opgeleverd. Volgens de gemeentestukken ging de deal met Eurocommerce alleen door bij een direct ja van de gemeenteraad. Zie ook de gemeentestukken.


Support the Goldstone Report

goldstone-2

Available in the 24/7 sandwichshop tshirt store this black tshirt with nice Glittery Gold print to support the Goldstone Report -and whats in the report- . The prize is only 14,90 (ex shipping) and one euro will go to an olive tree planting project in Palestine.

Order in Europe via Spreadshirt

Order in America -and rest of world-  via Spreadshirt USA

Tentoonstelling Food for Thought open

De inzendingen van de Food for Thought competitie zijn nu te zien bij Lunchroom de Overkant in Den Haag. Als je geen placemat onder je eten krijgt vraag er dan om!

food for thougt lunchfood for thought lunch 2

zie verder over de tentoonsteling op www.24-7sandwichshop.org

Pitch!

p9170003web

Vorig jaar heeft Stroom Den Haag een boekje uitgebracht waarin de deelnemers aan de Pitch! avonden in het zonnetje gezet worden. Op deze avonden mogen jonge Haagse architecten komen presenteren en vertellen over hun inspiraties, dromen, problemen. En  raad eens?  Ik sta erin. Samen met Sebastiaan Hermans en Ido de Boer (geen familie) heb ik de eerste Pitch! gedaan.Voor de publicatie mochten we poseren  op onze favoriete plek; Florencia in Den Haag.

English:

Last year Stroom Den Haag published a book containing featuring interviews with and images from the young architecture practices that participated in the Pitch! lecture evenings at Stroom. And guess what? I was the first one to do the Pitch. Together with Sebastiaan Hermans i presented our (at that time) shared dream and our motives for doing architecture. Now already 4 years later a book is there! Luckily we are allowed to pose this year for the picture in the book on our favourite spot: The italian ice salon Florencia in Den Haag.

The publication is only available in dutch.

pitch1x