All posts in Kabelbanen

Het grote definitieve nooit gebouwde kabelbanen overzicht in Nederland

Al eerder publiceerde ik een overzicht ( https://www.timdeboer.org/?p=1515 ) van fictieve kabelbanen in Nederland. Nu heb ik het nog grondiger aangepakt; ik ben nog dieper de krochten van het internet en het online krantenarchief Delpher in gedoken. En ik presenteer u de 99 (!) plannen die ik terugvond. De zoektocht gaat echter door.

 

De toekomst van uw stad hangt aan een stalen draad!

Read more…

Fictieve Kabelbanen in Nederland: tussenstand – 43 stuks

Het onderzoek is in een nieuw jasje gegoten op https://www.timdeboer.org/?p=1735. Hier vind je de allerlaatste updates in een handig doorzoekbaar format.

Laatste update: 10-8-2016

Eens in de zoveel tijd weet je zeker dat het gebeurd. Op zoek naar een schoon en duurzaam alternatief openbaar vervoerssysteem dat tegelijkertijd aantrekkelijk is voor toeristen komt men uit bij de kabelbaan; Het wondermiddel. ( lees ook de Mock-atorial in Leegstand Leeft) 

Negen van de tien keer hoor je er, na het opperen van het idee, nooit meer van. Vandaar deze doorlopende poging voor het vastleggen van deze fictieve kabelbanen. Bekijk ze ook op Google Maps.

Eindhoven (2016)
Twee architecten uit Eindhoven stellen voor de Strijp met het station te verbinden. Veel mooie plaatjes, weinig businesscase. En ook niet gekozen door de jury. Read more…