All posts in render vs. reality

Render vs Reality 4: Waar zijn de auto’s?

verademing

Zomaar een plan uit de lokale krant. Een bouwproject in de binnenstad van Den Haag. Read more…

Render vs. Reality 3: Almere 2.0

render-pampusnatuur Read more…

Render vs. Reality 2: Het Strijkijzer

strijkijzer

Render vs. Reality 1 – De Baljurk, Den Haag

2913017296_3be137bcf3_b

In deze nieuwe serie afbeeldingen op mijn website gaat het niet om de architectonische kwaliteiten van de getoonde gebouwen. Hier staan juist de verschillen tussen de suggestie van de artist impression en de realiteit centraal. Hoe wordt architectuur aan de leek verbeeld en ‘verkocht’? Read more…

Zitelement op Spuiplein, Den Haag

Nieuw zitelement op #spuiplein #denhaag. Mooie uitnodigende vorm, maar te ielig voor locatie. Ook is de uitvoering ondermaats.

[Deze is op zijn kop], maar de ielige pootjes zijn duidelijk te zien. Teveel ruimte tussen plein en bank. #spuiplein . Dat je stelpoten nodig hebt, ok. Maar zorg dat deze niet zo zichtbaar zijn!

#closeup ‘keukenpootjes’. Ook duidelijk te zien: rare verticale stijl en beĆ«indiging gebogen buizen onderkant. Ook bij vrije vloeiende vormen komt het op de uitwerking aan. In dit geval heeft hier iemand zitten slapen.

Edit:

Het meeste werk van Sebastien Wierinck ziet er goed uit. Hij heeft bijvoorbeeld ook eens de bar / zitmeubel bij Today’s Art Festival verzorgd. Deze banken / zitbare constructies zijn echter van vriendelijker materiaal en kleur en gaan de hoogte in / zijn 3D. Aan de renders hieronder, waarmee hij de opdracht voor het Spuiplein binnen haalde, zie je dat de aansluiting element- grond eerst helemaal niet verstelbaar was. Toch had hij dit veel beter kunnen ontwerpen lijkt mij.

Render _ Sebastienwierinck.com

sebastienwierinck.com

@GuidoMarsille weet je toevallig of dit ook een 1:1 test is? Dat zou oordeel wel veranderen.
@GuidoMarsille ik ga vanmiddag eens even zoeken. Wie weet kunnen we het ontwerp in deze testfase nog bijsturen.
@GuidoMarsille ik ben kritisch bewoner van den haag!

Render vs. Reality 6: Mon3aan college, Laakhaven

Het is toch iets groter en hoger geworden dan in de rendering. Verder kloppen de plekken van de openingen en de kleuren op het eerste gezicht wel.