All posts in Architectuurkritiek

Top 25 property NL

In deze elfde lijst is het totale opgeleverde volume aan commercieel vastgoed  (voornamelijk kantoren, hotels, winkels) ongeveer gelijk gebleven aan vorig jaar. Ook nu is er door de top 25 architectenbureaus ongeveer 650.000 m2 bruto vloeroppervlak gerealiseerd.

Een groot deel betreft het hier ombouw van de bestaande voorraad. Het valt op hoe weinig van de ongeveer 330.000 m2 kantoren nieuwbouw betreft. Pas op de zevende plaats staat er een bureau met twee volledige nieuwe kantoren in de lijst. Read more…

Twitterrr: Interview Architectuurkritiek

  http://t.co/dMljPwM5 Interview met mij te lezen op de website  van ‘de Architect’ ( via @merelpit) @basvanderpol @MerelPit Een goede tweet past in elk interview!

  Nu nog meer aan het nadenken gegaan over het belang van ons vak en hoe weinig we erin slagen dit over te brengen aan de rest van de mensen in Nederland. Er kijken miljoenen mensen naar verbouwingsprogramma’s, mensen kopen design, maar een architectuurboek is al succesvol als er hoogstens 4000 exemplaren zijn verkocht. wat doen we fout?

   Twitterrr: “Local Heroes”

   Vandaag de meest recente “local heroes” gelezen.De tekst kon diepgaander, maar de foto’s gaven een goed beeld. meer op: http://t.co/WEr1vPg “Local heroes” is een leuk initiatief van Wingender Hovenier Architecten. – Iedereen heeft wel een “local hero” die meer aandacht verdient.  – Als straks (met ingang van 2013) tijdschriften geen subsidie meer mogen ontvangen van de cultuurfondsen is dit dan de oplossing? Of komen deze fascinaties voldoende in de commerciële tijdschriften aan bod? En kunnen we de mensen die zulke fascinaties hebben beter bij elkaar brengen?

   (Er is trouwens ook een linkedin groep waarin het een en ander gecoördineerd kan worden voor de komende uitgaven).