Twitterrr: Rotterdam // AIR BUBBLE SUMOFFICE

Is het een stadsstrand? Een zandstorm? De laatste toepassing van shared space concept? nee, het is het Weena in Rotterdam.

Vanavond toch maar even wezen kijken bij AIR start up met BUBBLESUMOFFICE. Gemeenschappelijke deler is het schrijven als onderdeel van de bureaupraktijk. Volgens mij schrijft  SUMoffice om mogelijke thema’s te onderzoeken en verdiepen en gebruikt zij redactie-ervaring om haar werk haarfijn te presenteren. Voor bubble is schrijven een middel om debat los te maken dat zij kan inzetten naast (of in combinatie met) andere middelen zoals ontwerpen. Het is naar buiten gericht. Voor beide bureaus is het duidelijk dat schrijven integraal onderdeel is van  haar vakbeoefening. Op de vraag hoe schrijven (of misschien wel kritiek)  in hun ‘businessplan’ opgenomen is wisten beide bureaus geen echt antwoord te geven. Ze doen het wel, de meerwaarde die het voor hun oplevert is nog niet bekend, het zit dus nog gewoon in de aard van het beestje.

En welke teksten zijn dan meer ‘waar’ of misschien zelfs ‘eerlijker’? Die van de analyticus die iets tot op de bodem uit wil zoeken en dat (uit altruisme misschien) met iedereen wil delen? Of die van degene die zich opwindt en ons van zijn standpunt probeert te overtuigen uit oprechte betrokkenheid? Enfin. Thuis is in zicht, goede nacht.