Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/timdeboer.org/www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/timdeboer.org/www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/timdeboer.org/www/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/timdeboer.org/www/wp-includes/post-template.php on line 259

Plinten

Plinten zijn, zo blijkt uit onderzoek, het laatste onderdeel dat bij een verbouwing wordt uitgevoerd. Meestal is dat zelfs pas vlak voordat het huis in de verkoop gaat. Toch zijn plinten een onderschat architectonisch detail. Daarom ben nog ik op zoek naar beroemde plinten voor een vergelijkende studie. Alle foto’s zijn welkom!

Een hoge plint, vastgeschroefd in muur, en geplamuurd om de schroefgaten weg te werken en de aansluiting met deurkozijn glad te maken

Een platte plint, zoals die erg gebruikelijk is bij laminaatvloeren, naast een hogere oude plint die aansluit op de deurlijst. (maar hoe maak je nu nette hoeken in een oud, scheef, huis met zo’n platte plint?)

Een platte plint direct tegen de muur met behang. Zoals je kan zien is er na >10 jaar sprake van gebruikssporen op de muur. ( waarschijnlijk van het stofzuigen)