Twitterrr: Den Haag – Stationsbuurt en Cultuurforum

Rode loper Den Haag sneuvelt: De renovatie van de stationsbuurt in Den Haag is plotseling stopgezet.- Geste ook.weg?. http://bit.ly/eRg0qa . Opknapbeurt #stationsbuurt #DenHaag gaat niet door : http://bit.ly/epbFS0 Wat gebeurd er nu met de half gesloopte panden van #Geste ? En misschien ook belangrijk: Geste heeft deze panden ooit voor een zeer goede prijs gekocht van de gemeente (ongeveer 50% korting op de marktwaarde) onder voorwaarde van een grondige opknapbeurt. Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren.

Update maart 2011: Er is een plan gepresenteerd waarbij alleen het stationsgebied rondom Hollands Spoor wordt aangepakt. Dat is natuurlijk al een vooruitgang. (vooral het eenrichtingsverkeer voor autoverkeer is een verbetering). Jammer dat er niet meteen meer mogelijk is. Het pand links tegenover het station -waar GESTE woningen wilde ontwikkelen – wordt waarschijnlijk aan een andere partij verkocht die echt iets gaat doen ( het pand staat al een paar jaar leeg).

Den Haag stelt besluit cultuurpaleis Spui uit: http://www.architectenweb.nl/n25308 – weer een ‘gewonnen’ aanbesteding die on-hold staat. – Het college weet dat er momenteel geen enkel zicht is op financiering vanuit de Rijksoverheid met dit kabinet en haalt een Groningse truc uit  – de behandeling van de financiering van het Groninger Forum in de Provinciale Staten werd uitgesteld omdat er geen meerderheid voor gevonden kon worden- . Ik ben benieuwd naar de minder dure variant van het plan – nu 187 miljoen in plaats van 230 miljoen.