We rule this city

werulethiscity2_web

In het kader van de Dag van de Architectuur 2008 heeft Stroom Den Haag een boekje uitgebracht over macht en de stad. Aan de hand van verschillende soorten macht en bijbehorende projecten wordt een beeld geschetst van de invloed van deze machten op de gebouwde omgeving. Voor de publicatie heb ik renderingen en artist impressions opgevraagd van de verschillende projecten. In het boekje is nu duidelijk te zien hoe bij verschillende projecten deze beeldvormig een belangrijke rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van de verschillende projecten.

De opgenomen artist impressions zijn een klein onderdeel van het onderzoek dat ik momenteel aan het doen ben naar het waarheidsgehalte van de rendering.

English:

“We rule this city” is a publication made by Stroom Den Haag. I had the honour to contribute part of the research i am conducting on the role of artist impressions in the public debat about proposed projects. In the publication a slection of projects is shown from conception, rendering till the built form.

The publication is only available in dutch.