Kort nieuws & commentaar: 2010-05-02

  • Huizinga wil de leegstaande kantoren aanpakken: http://bit.ly/bGvah0 , misschien is het afzien van een kraakverbod nog een idee? Zo’n slordige 7 miljoen (7.000.000) vierkante meters kantoor staat in Nederland leeg. Iedereen kent deze leegstand wel. Overal staan de hopeloos verouderde kantoren al jaren achtereen te wachten op een nieuwe bestemming. Goed dat er nu aandacht voor is, maar de stok achter de deur was natuurlijk de mogelijkheid dat je pand gekraakt kon worden. In de nieuwe plannen rest er slechts een boete opgelegd door de gemeente.

  • Locatie voor de verfilming van High Rise (briljant boek van J G Ballard) gevonden: Sapphire woontoren in Istanbul. met zwembad en golfbaan. High Rise is een briljante satire over de moderne samenleving in de  woontoren, die na oplevering van de woontoren langzaam uit elkaar valt totdat de anarchie de toren uiteenrukt in verschillende fracties en primitieve groepen. De toren in het verhaal beschikt net als de Sapphire toren in Istanbul over een zwembad halverwege, een restaurant en leisure aan de top. <verder vergelijking volgt nog>