Kort nieuws & commentaar: 2010-04-04

  • Vanmiddag naar Almere voor debat over duurzame stedenbouw. hoe kan een stad met 150000 inwoners duurzaam groeien? Het debat bood dgebruikelijke sprekers. Wel druk bezocht, maar weinig nieuws gehoord. En de vraag of je een stadduurzaam in omvang kan verdubbelen is niet beantwoordt.  Almere is wel de enige stad in Nederland die de komende jaren een verdubbeling van haar omvang wil realiseren.
  • Voor de liefhebber gevonden op marktplaats: #Archis 1988 t/m 1996 , http://bit.ly/9wSwJk Al vaak mails en vragen gehad over mijn jaargangen archis die ik een paar maanden terug gekocht heb. Zo dus!! Op markplaats kijken en snel mailen/ bellen.
  • In het #NWA programma is er nu gekozen voor ‘jonge’ #architectenbureaus als mentor voor de labs. Zie http://bit.ly/d45rYn De Onderzoekslabs van het Atelier Rijksbouwmeester zijn de tweede ronde ingegaan. Binnenkort op deze site mijn verslag van de presentatie van de eerste ronde. Dit verslag verscheen eerder in de Blauwe Kamer.
  • gisteren pas om 1 uur thuis na zeer interessante avond. het plan zal binnenkort worden geopenbaard.
  • Vanwege de regen maar even Type EW58/08 gelezen. Een interessant gegeven, hoe maak je een eenvoudig huis, heel erg wijdlopig uitgewerkt. Toevallig deze week zelf in een eenvoudig huisje op de hei gezeten. Ton M. ‘s droom in praktijk, daar is geen Oostduits huisje voor nodig. Het boek Type EW58/08 rechtvaardigt een diepere studie. Deze zal ook binnenkort hier of ergens anders in de media verschijnen.