Werkomstandigheden

In de game industrie in Amerika zijn een aantal vrouwen van game ontwikkelaars die werken bij Rockstar (bekend van Grand Theft Auto) in opstand gekomen tegen de zware werkomstandigheden. Zie tweakers.net. De vrouwen betogen in een brief aan de directie dat hun mannen geregeld weken van 70 uur maken waarbij 12 uur per dag werken en werken op zaterdag geen uitzonderingen zijn. Zij menen zelfs dat de druk op de werknemers steeds hoger opgevoerd wordt door de directie.

Maar 70 uur per week en werken in het weekend ( en twaalf uur per dag) klinkt voor een architect wel heel bekend in de oren. Het is vrij gewoon bij grote (lees: bekende) bureaus dat de werknemers bijna als slaven behandeld worden. Toch heb ik nog nooit gehoord van een vergelijkbaar initiatief van vrouwen van architecten. hebben architecten geen vrouwen? Zijn architecten misschien zo gebrand op die ene kans om zelf beroemd te worden dat zij nooit klagen? Of zijn de vrouwen misschien blij dat hun man nooit thuis is?

Volgens Tweakers.net is het niet de eerste keer dat dit gebeurd. Al in 2004 is EA veroordeeld tot het betalen van miljoenen aan haar werknemers die EA veel te hard liet werken.