Re(a)D Studio project

[lang_nl] In 2003 had ik de kans om in Los Angeles aan SCI Arc (Southern Californian Institute of Architecture) een studio te volgen gegeven door Perry Kulper. Een bewonderingswaardige docent die zijn studenten zeer veel aandacht en toewijding biedt. Voor het project moesten we zelf een programma opstellen, zolang het maar wel een museum voor een ‘rode’ collectie bevatte en een motel. De locatie was eveneens vaag omschreven. Het project moest ergens in de buurt van de Salton Sea een plek krijgen. Dit per ongeluk ontstane zoutwater meer ligt ten Zuidoosten van Los Angeles in de woestijn. Ooit waren de verwachtingen voor dit gebied hoog gespannen. Het zou een nieuw Las Vegas worden. Infrastructuur werd aangelegd, maar niemand kwam. En het meer? Dat stinkt.

Mijn museumcollectie bestaat uit 2 delen. Een metaforisch rood gedeelte dat bestaan uit ‘weapons of mass destruction’ en een collectie van beschermmiddelen 9tegen de WMD) die rood gekleurd zijn. Hoogtepunt van de collectie is een luchtdicht afgesloten ruimte waarin allerlei dodelijke bacterieen vrij rondwaren. Deze ruimte is te bezoeken (op eigen risico) door middel van het aantrekken van rode biohazard pakken (ook onderdeel van de collectie). Het motel en het museum zijn met elkaar vervlochten. Museumstukken liggen en staan in de motelkamers, op de parkeerplaats en door de bodem van het zwembad kijk  je in de biohazard kamer. Het zwembad is daarnaast gevuld met onschadelijke fluoriserende bacterieen die oplichten bij beweging. De verschillende ruimtes in het plan hebben elk hun eigen soundtrack (te krijgen op cd) om het gevoel die de ruimte moet hebben vast te leggen voordat er daadwerkelijk ontworpen wordt. [/lang_nl]

[lang_en]In 2003 I was able to study in Los Angeles at SCI Arc (Southern Californian Institute of Architecture). i took a designstudy given by Perry Kulper, an amazing teacher with tremendous dedication to his teaching and students.In the studio we had to assemble our own designbrief. It should contain a museum for things re(a)d and a roadside motel. There was no location given, it had just had to be placed adjacent to the Salton Sea. This manmade saltwater lake is Southeast of Los Angeles in the middle of the desert. Once this lake was supposed to become known as the next Vegas, but that never happened. Infrastructure was put in place though. But nobody came. And the lake? It smells badly of rotten fish.

The museum collection consists of 2 major parts. A metaphorical red part: Weapons of Mass Destruction; The other part consists of protective gear (against the WMD) coloured red. Showpiece of the museum is an airtight area where all kinds of bacterial agents (from biological warfare) are free to roam. Visitors can enter this part of the museum (at their own risk) by using another piece of the collection, the biohazard suit (in red of course). The museum and motel are intertwined. The collection can be found in the rooms, in the parkinglot, around the swimmingpool. Through the bottom of the swimmingpool you can look down into the biohazard chamber. The swimmingpool also contains fluoresent bacteria that light up when stirred. Specific spaces in the design were charaterized by a soundtrack (available on cd) to describe their feel before actual design would take place. [/lang_en]

opzet-perry4.aiblad 2blad3blad4