Plinten 2

Plinten zijn, zo blijkt uit onderzoek, het laatste onderdeel dat bij een verbouwing wordt uitgevoerd. Meestal is dat zelfs pas vlak voordat het huis in de verkoop gaat. Toch zijn plinten een onderschat architectonisch detail. Daarom ben nog ik op zoek naar beroemde plinten voor een vergelijkende studie. Alle foto’s zijn welkom!

Een tweede lichting:

Dit lijkt een plakplint te zijn. Een rubberen? verbinding die zowel op de vloer als tegen de wand geplat zit. Gezien in een ziekenhuis, dus dit zal vast met hygiëne te  maken hebben. ( zag er overigens niet heel schoon uit.Dat kan je zien op de foto hieronder. Daar zie je nog een voordeel van de flexibele plakplint. Je kan er ook mee de bocht om.

In het provinciehuis Fryslan ligt deze stenen vloer. Er zijn 2 plintoplossingen te zien op deze foto. Allereerst het gebruiken van dezelfde steen als op de vloer. Geeft een mooi afgerond gevoel. Probleem is hoe om te gaan met de voegen in de vloer. Bij goed kijken zie je achterin de foto dat deze voegen zelfs in de plint terugk0men. De tweede plint is de terugvallende. Een onderbreking in de wand. In dit geval is er gekozen om daar vervolgens extra aandacht op te vestigen door deze onderbreking in glimmend metaal uit te voeren.

Zie ook: http://www.timdeboer.org/?p=805 voor Deel 1 in deze serie.