Zitelement op Spuiplein, Den Haag

Nieuw zitelement op #spuiplein #denhaag. Mooie uitnodigende vorm, maar te ielig voor locatie. Ook is de uitvoering ondermaats.

[Deze is op zijn kop], maar de ielige pootjes zijn duidelijk te zien. Teveel ruimte tussen plein en bank. #spuiplein . Dat je stelpoten nodig hebt, ok. Maar zorg dat deze niet zo zichtbaar zijn!

#closeup ‘keukenpootjes’. Ook duidelijk te zien: rare verticale stijl en beëindiging gebogen buizen onderkant. Ook bij vrije vloeiende vormen komt het op de uitwerking aan. In dit geval heeft hier iemand zitten slapen.

Edit:

Het meeste werk van Sebastien Wierinck ziet er goed uit. Hij heeft bijvoorbeeld ook eens de bar / zitmeubel bij Today’s Art Festival verzorgd. Deze banken / zitbare constructies zijn echter van vriendelijker materiaal en kleur en gaan de hoogte in / zijn 3D. Aan de renders hieronder, waarmee hij de opdracht voor het Spuiplein binnen haalde, zie je dat de aansluiting element- grond eerst helemaal niet verstelbaar was. Toch had hij dit veel beter kunnen ontwerpen lijkt mij.

Render _ Sebastienwierinck.com
sebastienwierinck.com

@GuidoMarsille weet je toevallig of dit ook een 1:1 test is? Dat zou oordeel wel veranderen.
@GuidoMarsille ik ga vanmiddag eens even zoeken. Wie weet kunnen we het ontwerp in deze testfase nog bijsturen.
@GuidoMarsille ik ben kritisch bewoner van den haag!