Twitter Weekly en meer

# Joost Swarte sprak op 12-1-2010 in Arcam met ‘klare lijn’ over zijn illustratiewerk en architectuur, maar zijn precieze werkwijze bleef in het duister gehuld. Het was vooral een avond waarop Joost al zijn werkzaamheden liet zien, van grafisch tot tentoonstellingsinrichtingen. Helaas bleef de ontstaansgeschiedenis van de architectuur van hem onduidelijk. Er was geen inzicht hoe hij tot bepaalde oplossingen kwam. Dat was jammer want hij ontwierp aan de ene kant vanuit het gemak van de gebruiker maar aan de andere kant dwong hij de gebruiker ook door allerlei trucs in een patroon dat hij als ideaal zag.

# Op weg naar Casla, Almere voor tentoonstellingsrecensie in opdracht van de Blauwe Kamer,. De tentoonstelling gaat over collectief particulier opdrachtgeverschap. Binnenkort in meer in de Blauwe Kamer.

# 14-1-2010 was de  eindpresentatie van de onderzoekslabs van Nederland wordt Anders. Ik ben erg benieuwd wat de resultaten zijn. Is Nederland nu echt anders? De projecten blonken uit in tijdsgeest en inspanning van de deelnemers was groot. wat is het vervolg? Ook hierover meer in de Blauwe Kamer.

En hoe denken de aandragers van de cases voor de onderzoeklabs over de resultaten? is de bevolking enthousiast? kortom. veel om nog uit te zoeken. Maar wanneer? En voor wie? Later meer.

ReTweet: Frank Gehry drops out of Museum of Tolerance project on Muslim cemetery in Jerusalem: “Award-winning architect Fr. http://bit.ly/4mYfc0 . Eindelijk eens een architect die zich terugtrekt van dit gruwelijke project. Maar of het nu om het geld is of om de politiek? Volgens het artikel ging het om het eerste argument. Toch hoop ik dat het stiekem ook een beetje met de politiek te maken had.

    Powered by Twitter Tools